26 Δεκ 2011

Ο απολογισμός της χρονιάς που φεύγει!

Πάει ο παλιός ο χρόνος... κάνοντας τον απολογισμό μας!

Σε λίγες μέρες το 2011 θα μας αποχαιρετήσει, δίνοντας την θέση του σε μια νέα χρονιά, πολλά υποσχόμενη και υπέροχη για κάποιους, βασανιστική και δύσκολη για κάποιους άλλους. 
Νομίζω πως αυτές τις μέρες, όλοι βαθιά μέσα μας κάνουμε τον απολογισμό μας. Σκεφτόμαστε τα γεγονότα, τις στιγμές, τις αλλαγές και τις αποφάσεις που πήραμε μέσα στην χρονιά που φεύγει, αποζητώντας έτσι την ωρίμανση που θα μας οδηγήσει σε μια νέα χρονιά με προοπτική για εξέλιξη και ευημερία. 
Κάποιες φορές αυτή η αναδρομή πονάει, κάποιες άλλες μας κάνει να χαμογελάμε με ικανοποίηση. Όπως κι αν νιώθουμε, είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε από που ξεκινήσαμε και που πάμε, ποιοι είναι οι στόχοι μας, που πήγαν στραβά τα πράγματα, ποιες ήταν οι λάθος αποφάσεις που πήραμε, ποιες οι αλλαγές που δεν διαχειριστήκαμε σωστά. Κάνοντας τον απολογισμό μας, κρατάμε αυτά που πραγματικά αξίζουν, μαθαίνουμε από τα λάθη μας, ορίζουμε νέους στόχους και αποδεσμευόμαστε από το παρελθόν μας. 
Παρά τις δυσκολίες που μπορεί να βρεθούν στον δρόμο μας και τις αλλαγές στις οποίες θα χρειαστεί να προσαρμοστούμε μέσα στο 2012, (τόσο εξαιτίας της προσωπικής μας εξέλιξης όσο και λόγω κάποιων γεγονότων ζωής που δεν θα μπορούμε να ελέγξουμε), μαθαίνοντας να διατηρούμε την ψυχραιμία μας και να εστιάζουμε την προσοχή μας σε όσα μπορούμε να επηρεάσουμε και όχι σε όσα βρίσκονται εκτός του κύκλου επιρροής μας, έχουμε πολλές ελπίδες έτσι ώστε η νέα χρονιά, ότι κι αν μας επιφυλάσσει, να είμαστε σε θέση να το αντιμετωπίσουμε.

Ελπίζω κάνοντας τον απολογισμό σας, να μην αφήσετε τίποτα και κανέναν να κλονίσουν τον αυτοσεβασμό και την αυτοεκτίμηση σας. Πάρτε την ζωή στα χέρια σας και αποδεχθείτε το γεγονός ότι ακόμα κι αν δεν μπορείτε να ελέγξετε κάποιες από τις αλλαγές που θα έρθουν, έχετε πάντα την δυνατότητα να επιλέξετε με ποιον τρόπο θα αντιδράσετε σε αυτές και πως θα τις διαχειριστείτε. Αυτό, σας κάνει κυρίαρχους της ζωής σας!

Καλή Χρονιά σε όλους!      

Δεν υπάρχουν σχόλια: