2 Δεκ 2011

Λίγα λόγια για την φιλία

Οι φίλοι μας!




Πρέπει να μεγαλώσεις, να ωριμάσεις, να δοκιμαστείς για να έρθει κάποια στιγμή η ημέρα που θα μπορείς με σιγουριά να μιλήσεις για την φιλία. Να υποστηρίξεις την ύπαρξη της, να έχει σάρκα και οστά, να έχει όνομα, να είναι διαχρονική στο χρόνο και στις δυσκολίες. 
Νιώθω συχνά ευλογημένη που έχω στην ζωή μου πραγματικούς φίλους - 
φίλους σταθμούς και λιμάνια, φάρους και φως στα σκοτάδια μου. 
Νομίζω πως άνθρωπος χωρίς φίλους είναι μισός άνθρωπος. Δεν έχουν νόημα οι χαρές και είναι ακόμα πιο σκοτεινές οι νύχτες όταν δεν υπάρχουν εκεί οι φίλοι μας. Και ξέρεις δεν είναι η ποσότητα που μετράει - είναι η ποιότητα. Έρχεται άλλωστε κάποια στιγμή η ίδια και ζωή και μας δείχνει ποιους ανθρώπους αξίζει να κρατήσουμε κοντά μας και ποιους όχι. Για μένα αυτή η στιγμή ήρθε και προσπέρασε αφήνοντας πίσω ότι πιο αληθινό και σημαντικό θα μπορούσε. Λίγους πραγματικούς φίλους που μπορώ να εμπιστευτώ και να με εμπιστευτούν - που αγαπάω και με αγαπάνε με ανιδιοτέλεια και βαθιά ειλικρίνεια συναισθημάτων.  

Στην παιδική και εφηβική ηλικία η λίστα των φίλων μας είναι ατέλειωτη... Μεγαλώνοντας ο αριθμός όλο και μικραίνει μέχρι που έρχεται η μέρα που πραγματικά επιλέγεις και σε επιλέγουν αυτοί οι λίγοι - οι εκλεκτοί! 
Εύχομαι να μπορείτε να διατηρείτε και να ξεχωρίζεται ανάμεσα στις πραγματικές φιλίες και στις λυκοφιλίες. Στα αληθινά χαμόγελα και στις μάσκες. Στα απλωμένα χέρια και στις παγίδες. Εύχομαι να έχετε την χαρά και την τύχη να μοιράζεστε την ζωή σας με ανθρώπους που σας καταλαβαίνουν, που σας νοιάζονται, που σας ακούνε και που είναι πάντα εκεί, με το έναν ή τον άλλο τρόπο για να μοιραστούν τις χαρές και τις λύπες σας. 
Μην απομονώνεστε, κρύβεστε, χάνεστε...υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι που θέλουν να είναι κοντά σας και να μοιραστούν την μοναξιά σας. Ακούστε τους...γιατί η φιλία, η πραγματική φιλία δεν κουράζεται, δεν αποδυναμώνεται, δεν κάμπτετε όσο αντίξοες κι αν είναι οι συνθήκες.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια: