23 Μαΐ 2012

Δίνοντας λύσεις στα αδιέξοδα


Αναζητώντας βοήθεια στα προβλήματα ψυχικής υγείας!



Όλο και περισσότεροι άνθρωποι βουλιάζουν καθημερινά στην ανασφάλεια, την αβεβαιότητα, το άγχος, την θλίψη και την κατάθλιψη, εξαιτίας των αλλαγών που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε τόσο στην κοινωνική όσο και στην οικονομική μας κατάσταση. Οι αλλαγές αυτές είναι φυσικό να επηρεάζουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε και συμπεριφερόμαστε. Η οικονομική κρίση, η ανεργία, οι αλλαγές στις εργασιακές συνθήκες και η αβεβαιότητα για το μέλλον είναι αναμφίβολα στρεσσογόνοι παράγοντες που πυροδοτούν ψυχικές αντιδράσεις και επιδεινώνουν τις ήδη υπάρχουσες. Πολλές μελέτες αποδεικνύουν ότι τα συμπτώματα του άγχους και της κατάθλιψης αυξάνονται σε πληθυσμούς που η χώρα τους μαστίζεται από οικονομική κρίση.
Αντιμέτωποι με αυτήν την σκληρή πραγματικότητα, είναι σημαντικό να μπορούμε να βρίσκουμε τρόπους και λύσεις αντιμετώπισης των δυσκολιών που βιώνουμε. Βουλιάζοντας στην καθημερινότητα μας, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Άλλωστε, όταν κλείνεις στα προβλήματα την πόρτα, μπαίνουν θύελλες από το παράθυρο.
Αν σας είναι λοιπόν δύσκολο, να διαχειριστείτε τις καταστάσεις που βιώνετε και να ανταπεξέλθετε στις αλλαγές της εποχής, καλό θα ήταν να αναζητήσετε βοήθεια από κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας χωρίς να νιώθετε πως αυτό είναι ντροπή ή αδυναμία. Όλοι έχουμε δικαίωμα στην καλή ψυχική υγεία και είναι ευθύνη όλων μας η αναζήτηση βοήθειας που θα δώσει λύσεις στα αδιέξοδα της περιόδου αυτής. Τολμήστε το. Απευθυνθείτε άμεσα στα Δημοτικά Ιατρεία της περιοχής σας ή σε κάποιον ιδιώτη και αδράξτε τον ορίζοντα… η ζωή είναι ωραία και σε λίγο καιρό θα μπορείτε κι εσείς να το λέτε αυτό βροντόφωνα!       

Δεν υπάρχουν σχόλια: