17 Ιουν 2012

Ημέρα του Μπαμπά



Ημέρα του Μπαμπά!



Ολόκληρη εκστρατεία για την γιορτή της μητέρας… διαφημίσεις, δωράκια, κατασκευές στα σχολεία, ανθοπωλεία στολισμένα με τα καλά τους!
Για την ημέρα του μπαμπά… σιωπή! Λες και χωρίς την ύπαρξη τους, θα μπορούσαμε να τεκνοποιήσουμε και να μεγαλώσουμε ισορροπημένα και υγιή ψυχικά άτομα!
Το έχω ξαναπεί, δεν είναι ότι πάω αντίθετα στο ρεύμα του φεμινισμού… είναι που δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια στην πραγματικότητα. Στην εποχή που ζούμε, μαμάδες και μπαμπάδες ανταλλάσσουν ρόλους και υποχρεώσεις, ευθύνες και αρμοδιότητες που πλέον δεν έχουν φύλλο και δεν φυλακίζονται πίσω από προκαταλήψεις και ταμπού! 
Στην εποχή που ζούμε, οι γονείς μεγαλώνουν τα παιδιά – μαζί
Και οι δυο αλλάζουν πάνες, πάνε τα παιδιά στις κούνιες, αναλαμβάνουν το μαγείρεμα και τις δουλείες του σπιτιού, ξενυχτάνε πάνω από το προσκεφάλι τους όταν αρρωσταίνουν, διαβάζουν και διασκεδάζουν τα παιδιά τους χωρίς σειρά, χωρίς «δεν μπορώ», χωρίς διαχωρισμούς και συναισθήματα ντροπής ή κατωτερότητας. Σήμερα λοιπόν, κάντε κάτι ξεχωριστό για τον «μπαμπά σας», διδάσκοντας έτσι στα παιδιά, πώς τόσο η μαμά όσο και ο μπαμπάς είναι το ίδιο σημαντικοί! Η ημέρα αυτή είναι δική τους – διασκεδάστε όλοι μαζί και περάστε χρόνο ορόσημο στον ψυχισμό των παιδιών σας!

Από μένα.... Χρόνια Πολλά σε όλους τους μπαμπάδες του κόσμου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: