6 Ιουν 2012

Σχέσεις


Αδιέξοδες σχέσεις…



Άνθρωποι σκυφτοί, μελαγχολικοί, κακοδιάθετοι, ευσυγκίνητοι, κυκλοθυμικοί, σέρνουν τα κορμιά τους στις δουλειές τους και διεκπεραιώνουν με δυσκολία τις καθημερινές του υποχρεώσεις γιατί επιλέγουν να μένουν σε σχέσεις που τους ρουφάνε κάθε κύτταρο ζωντάνιας και διάθεσης για ζωή.
Συναισθηματικά εξαρτημένοι από άτομα που δεν τους προσφέρουν στην ουσία τίποτα περισσότερο από προβλήματα και αδιέξοδα, ορθώνουν τοίχους και γκρεμίζουν γέφυρες σε ανθρώπους που πραγματικά προσπαθούν να τους ανοίξουν τα μάτια και να τους βοηθήσουν να δουν την πραγματικότητα.
Πέφτουν, σηκώνονται, προσπαθούν, συγχωρούν, θυμώνουν πάντα όμως εκεί… χέρι χέρι με την καταστροφική τους εξάρτηση που παρόλο που τους οδηγεί στον γκρεμό δεν θέλουν να το δουν, δεν θέλουν να πολεμήσουν τον μεγαλύτερο τους φόβο… αυτόν του να ζήσουν χωρίς αυτήν ή αυτόν που τους γκρεμίζει καθημερινά.
Είναι που δεν συνειδητοποιούν πως τελικά, ο φόβος του χωρισμού είναι αυτός που τους κρατάει σε αυτήν την σχέση. Δεν είναι ούτε η αγάπη, ούτε η συνήθεια. Αποφεύγουν τον χωρισμό από φόβο μήπως πονέσουν, αψηφώντας πως ο πόνος που βιώνουν μέσα στην ίδια την σχέση, είναι πολύ μεγαλύτερος.
Γιατί;
Γιατί όλοι μας, νιώθουμε κάποιες στιγμές φόβο και συχνά τον αφήνουμε να κυριεύσει την ζωή μας και να μας οδηγήσει σε μια σειρά από αποφυγές και λανθασμένες επιλογές και αποφάσεις. Το ζητούμενο είναι να ανοίξουμε κάποια μέρα τα μάτια μας και να πολεμήσουμε τους φόβους μας. Να ονομάσουμε όλες εκείνες τις αποφυγές που κάνουμε και να επιλέξουμε να ζήσουμε όπως εμείς θέλουμε… όχι όπως μας ορίζουν οι φοβίες μας. Είναι εφικτό αν και δύσκολο. Θέλει τόλμη, διάθεση για ζωή, στόχους και αυτοπεποίθηση. Θέλει φίλους που θα αγκαλιάσουν τις ανασφάλειες μας και ανθρώπους που θα μας μιλήσουν για μια ζωή γεμάτη χαμόγελα και ευτυχισμένες στιγμές. Ανθρώπους που τόλμησαν να δουν πως η μάχη με τον φόβο είναι λιγότερο τρομακτική από την συμβίωση με τα αισθήματα αδυναμίας. Επιλέξτε την ζωή και πιστέψτε στον εαυτό σας… αξίζετε κάτι καλύτερο από μια ζωή παραδομένη στις αδυναμίες και τους φόβους σας!           

Δεν υπάρχουν σχόλια: