Ενδοσχολική βία

Loading...

ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ

Όλοι λίγο ή πολύ έχουμε ανάγκη από στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. 
Σε αυτό το "δωμάτιο" σας περιμένει χαλαρωτική μουσική, ιδέες και σκέψεις που μπορούν πάντα να αποτελέσουν τις άγκυρες σας, σε στιγμές έντονου άγχους και σωματικής/ψυχολογικής κούρασης. 
Ωστόσο, αυτό το δωμάτιο για να ολοκληρωθεί χρειάζεται την συμμετοχή σας, τις ιδέες και τις σκέψεις σας. 
Στείλτε μου τις στρατηγικές χαλάρωσης και αποσυμπίεσης που χρησιμοποιείτε όταν νιώθετε πιεσμένοι και απογοητευμένοι, βοηθώντας έτσι άλλους ανθρώπους που έχουν στερέψει από ιδέες και βουλιάζουν στην ρουτίνα και την πίεση της καθημερινότητας τους! 
Η ζωή μας θα γίνει πολύ καλύτερη αν μάθουμε να μοιραζόμαστε! (mairakaripoglou@gmail.com).


ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΙΔΕΕΣ: 


"Κάθε φορά που γυρνάω σπίτι κουρασμένη, προσπαθώ να χαλαρώσω ακούγοντας απαλή μουσική. Αυτό που με βοηθάει πραγματικά είναι να σκέφτομαι τα θετικά πράγματα που έκανα κατά την διάρκεια της ημέρας μου, αυτά που μου έδωσαν χαρά και ικανοποίηση. Πραγματικά αυτή η τακτική με βοηθάει πολύ" (Κατερίνα Κ. 29 ετών).


"Κάποιες φορές που είμαι πολύ down και δεν έχω όρεξη να βγω ή να μιλήσω με τους φίλους μου, προσπαθώ να χαλαρώσω κάνοντας πράγματα για τον εαυτό μου. Διαβάζω κάποιο βιβλίο, κάνω ένα ζεστό μπάνιο, ξεφυλλίζω φωτογραφίες ή γράφω ημερολόγιο" (Ανώνυμο).


"Το περπάτημα είναι για μένα η μοναδική πηγή αναζωογόνησης και χαλάρωσης. Μένω σε ένα όμορφο προάστιο της Αθήνας και έτσι σχεδόν καθημερινά απολαμβάνω έναν περίπατο κοντά στην φύση. Πραγματικά αδειάζω όλες τις αρνητικές σκέψεις από το μυαλό μου" (Βασίλης, 32 ετών).


"Δουλεύω πάρα πολλές ώρες και η μοναδική πηγή χαλάρωσης είναι οι φίλοι μου. Κανονίζω να τους βλέπω και να πίνουμε ένα ποτό στο τέλος της ημέρας μου. Η καλύτερη ψυχοθεραπεία παιδιά" (Κώστας, 35 ετών).


"Χαλαρώνω και ηρεμώ όταν παίζω με τα παιδιά μου. Ξεχνάω τα άγχη και τα προβλήματα της καθημερινότητας και γίνομαι κι εγώ παιδί μαζί τους" (Αγγελική, 40 ετών).


"Το μόνο πράγμα που πραγματικά με χαλαρώσει, είναι η yoga. Όποτε βρίσκω λίγο χρόνο κάνω κάποιο πρόγραμμα στο σπίτι και πραγματικά νιώθω τόσο το μυαλό όσο και το σώμα μου να αναπνέουν ξανά απαλλαγμένα από άγχος, ένταση και σκοτούρες. Το συνιστώ σε όλους ανεπιφύλακτα" (Δόμνα, 41 ετών).


"Για μένα χαλάρωση είναι η γυμναστική. Όποτε βρίσκω χρόνο, πηγαίνω γυμναστήριο και ξεδίνω." (Αλεξάνδρα, 23 ετών).


"Ο μόνος τρόπος για να χαλαρώσω είναι να διαβάσω την λίστα με τις θετικές δηλώσεις μου. Πράγματι λειτουργούν" (Χαρά, 37 ετών).


    
"Χαλαρώνω πάντα κάνοντας μικρές αποδράσεις από την ρουτίνα. Παίρνω το αυτοκίνητο μου και έναν καλό φίλο και πάω στο βουνό ή στην θάλασσα. Εκεί αδειάζω και αδράζω τον ορίζοντα" (Ειρήνη, 26 ετών). 


"Χαλάρωση για μένα είναι ηρεμία. Είναι εκείνες οι στιγμές που πείθω τον εαυτό μου πως τώρα πρέπει να αφεθώ... στα αρώματα, στις γεύσεις και στις εικόνες που με ξεκουράζουν" (Μαρία, 35 ετών).